Skip links

Voedingssuplementen

Gezond eten is de basis voor een gezond leven, dat kun je niet evenaren met supplementen

Naar schatting eet slechts 2% van de mensen werkelijk evenwichtig. Veel voeding bevat een overvloed aan geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetzuren. En vaak krijgen we te weinig vitamines, mineralen en eiwitten binnen. Een gevolg hiervan is dat we vaker moe zijn. En natuurlijk veroorzaakt dit eetpatroon ook dat je te kampen krijgt met overgewicht.

Gezond eten is de basis voor een gezond leven, dat kun je niet evenaren met supplementen. Toch is het moeilijk om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen.

  • Door agrarische monocultuur, intensieve landbouw én het overmatig gebruik van kunstmest bevat ons eten niet meer dezelfde hoeveelheid bouwstoffen.
  • Onze voeding komt van over de hele wereld. Soms worden groenen en fruit weken van tevoren geoogst. Ze hebben niet de optimale groeitijd gehad om alle vitaminen en mineralen op te bouwen of de lange bewaartijd vermindert de voedingswaarde aanzienlijk.
  • Pesticiden, herbiciden en chemicaliën veroorzaken toename van de hoeveelheid ‘vrije radicalen’ die we nuttigen. Deze brengen schade toe aan de gezonde lichaamscellen. Om de aanval af te weren is het nuttig om (extra) antioxidanten tot je te nemen. Antioxidanten komen van nature veel voor in ons voedsel, maar om die vrije radicalen voldoende tegenwicht te bieden, zijn extra antioxidanten nuttig.
  • Stress is volksvijand nummer 1. Bij fysieke en psychische stress heeft ons lichaam meer essentiële voedingsstoffen nodig om goed te functioneren.
Kijk in de webshop voor voedingssupplementen