Skip links

Over mij

Slank, stabiel en moeiteloos door de overgang

Review

Ik hoorde over Pure Women en bekeek de website en maakte een afspraak om er meer over te weten te komen en besloot meteen te beginnen met de Menocure.
De eerste week is het best even doorbijten maar na verloop van tijd werd ik steeds creatiever in het maken van mijn maaltijden en ik had geen honger, sliep veel beter, voelde mij goed en viel af!

~ Petra

Ik ben Wendy Terlaak. Ik heb van 1993 tot 2020 een schoonheidsinstituut gehad in Rotterdam. In al die jaren heb ik duizenden vrouwen behandeld – en wat een interessante rit is het geweest! Het intensieve contact heeft me veel inzicht gegeven, ook in alles wat zich afspeelt tijdens de perimenopauze en postmenopauze fases.

Ik ben inmiddels gecertificeerd coach, hormoontherapeut, bioresonantie therapeut en orthomoleculair therapeut in Leiden. Oftewel, ik ben opgeleid in het begeleiden van vrouwen bij wie ik analyseer welke voedingsstoffen zij te kort komen en die ik vervolgens middels voedingsadvies sterker laat worden. 

Rond mijn 44ste kreeg ik last van hormonale problemen. Er was dus genoeg werk aan de winkel toen ik in de premenopauze belandde. Dat maakte mij tot ervaringsdeskundige en het zette mij ertoe aan mij te bekwamen in hormoontherapie.

Met al mijn ervaring en kennis ben ik de hormoonspecialist geworden die ik nu ben. Met een totaalaanpak die vrouwen aanspreekt en succesvol is. Ik vind het fijn om er voor vrouwen te zijn zodat ze zich op alle vlakken goed voelen. Fysiek, emotioneel en mentaal. Maar het uitgangspunt is hormoonstabilisatie zodat je stabiel, slank en sterk door het leven én de overgang gaat.

Wat mensen over mij zeggen/waar ik trots op ben:

  • Wendy is nieuwsgierig als het om jou gaat, maar je geheimen zijn bij haar veilig. 
  • Wendy luistert goed en respecteert je kwetsbaarheid. 
  • Wendy ziet ook dingen die je niet zegt. Door te begrijpen hoe je je voelt, kan ze je helpen. 

Zelf eet ik sinds ik mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut voeding die bij mij past. Dit houdt mij al 15 jaar fit en het heeft ook een positieve invloed op mijn hormonen, lichaam en huid. Uiteraard was dit voor mij ook een zoektocht maar als je eenmaal weet welke voeding bij je past dan helpt het je om op gewicht te blijven. Ik houd overigens erg van wijn. Maar zeg nou zelf, wie is er compleet zonder zonden?

Gelukkig houd ik van wandelen zodat ik de nodige beweging krijg (voor sporten hoef je me niet te bellen) en elke ochtend wil ik met een half uur yoga de dag ingaan en met 10 minuten meditatie (lukt dat altijd, nee natuurlijk niet). Wat ik wel merk: als ik het niet doe ga ik minder fit de dag in en sla ik de rest van de week niet meer over. Het werkt!

Sinds 2019 woon en werk ik in Leiden. In mijn vrije tijd probeer ik me verder te ontwikkelen, zodat ik nog meer kan betekenen voor anderen. Slaapherstel, voeding, beweging en herstel van het emotioneel evenwicht zijn hierbij de belangrijkste peilers zowel bij jonge vrouwen als bij vrouwen in de menopauze.

De afgelopen 20 jaar heb ik de volgende opleidingen gevolgd: 

  • Orthomoleculaire voedingstherapie
  • Bioresonantie
  • Hormoontherapie
  • Coach Intensive opleiding (Instituut NONONS, geaccrediteerd op practitioner niveau door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches)
  • Zijnsoriëntatie (begeleiding, therapie en coaching van mensen)
  • Life and Soul coach (de psychologie van groei en ontwikkeling)
Meer weten?